Поръчка по телефона
0896890667

Меню
Меню
5 ДОКАЗАНИ СЪВЕТА ЗА ИЗБОР НА LED КРУШКИ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

09.06.2023 15:00:22

5 ДОКАЗАНИ СЪВЕТА ЗА ИЗБОР НА LED КРУШКИ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

1. Яркост

Първото нещо, което трябва да се вземе предвид, е яркостта и разпределението на светлината, произвеждана от крушките. По-ярките крушки означават по-добра видимост при шофиране през нощта. Това може да е полезно за тези, които имат проблеми с ясното виждане вечер.

"Лумен" е стандартна мерна единица за яркост. Яркостта на фаровете зависи и от мощността на крушките. Диодът с една мощност е способен да излъчва около 130 лумена. Обикновено колкото по-висока е стойността на лумена, толкова по-ярки са крушките. Колкото по-ярка е крушката на фара, толкова по-висока е нейната цена.

Повечето светодиоди са проектирани да достигат диапазон между 8000 и 13 000 лумена, докато 2000-4000 лумена са най-често срещаният диапазон за типичните фарове на производителите. Би било разумно да се отбележи, че производителите на крушки за фарове обявяват светлинен поток, например 12 000; Всъщност това е комбинираният светлинен поток за двете крушки - което означава, че всяка крушка е 6 000 лумена.

Производителите широко използват общия лумен по време на проектирането на светодиодната крушка и често се измерва с интегрална сфера, след като крушката е направена.

2. Кои са най-добрите модели на светлинни лъчи?

Моделът на светлинния сноп се отнася до ъгъла и формата на светлината, излъчвана през корпуса на фара. Моделът на светлинния сноп е също толкова важен, колкото и яркостта, и е пряко свързан с безопасността при шофиране. Качествените светодиодни крушки за фарове излъчват отчетлива 45-градусова линия на прекъсване за късите светлини и фокусиране на дългите светлини.

От друга страна, перфектните модели на светлинния сноп като (IDAUTO P18 LED Series) допринасят за по-широката видимост на водачите при нощно шофиране със своите 45 000lumens . 

В някои страни с дясно шофиране моделът на светлинния сноп трябва да е по-нисък отляво и по-висок отдясно, и обратно.

3. Коя цветова температура е по-добра за шофиране?

Всяка светлина има цветна температура. Цветовата температура се изразява в единици, наречени "Келвин". Може да се заключи, че по-ниска стойност на Келвин означава, че имате жълта или оранжева светлина, което се нарича по-топла цветова температура. По-висока оценка по Келвин означава, че имате по-бяла и по-синя светлина. Това е по-студена температура.

Обикновено слънчевата светлина се измерва като цветна температура 5800К. Докато тази 6000К е близка до дневната светлина, осигурявайки забележима разлика в яркостта, която показва фантастично представяне при шофиране. Ето защо предлаганите на пазара светодиодни крушки за фарове с цветна температура 5500-6500К са по-добри за нощно шофиране.

В някои страни обаче дъждовните и мъгливи дни са чести. В този случай наличието на LED крушки за автомобилни фарове, които се представят добре при всички лоши метеорологични условия, е от решаващо значение за безопасността на пътя. Разгледайте най-новите LED крушки за фарове от IDAUTO >ТУК<.

4. Продължителност на живота на LED крушките на фаровете

Продължителността на живот на светодиодните крушки зависи от системата за отвеждане на топлината в нея. Ако отвеждането на топлината е лошо, всичко останало са празни приказки, като например яркостта. Когато LED фаровете работят, по-голямата част от топлината се генерира от сложната печатна платка в основата на диодите.

Съществуват три вида методи за отвеждане на топлината при светодиодните фарове:

1. Топлоотводи от чист алуминий (без вентилатор).

2. Вентилаторно охлаждане.

3. Охлаждане с медна лента.

Качествените светодиодни крушки за фарове са способни да издържат над 50 000 часа. Предпоставката за това е, че те имат надеждно топлоотдаване. По този начин светодиодните крушки за фарове на (IDAUTO - LED P16 series) са постигнали забележителен успех в този аспект. Светодиодните крушки P16 постигат ефективно отвеждане на топлината, като са оборудвани с технология на двойни медни топлинни тръби, което прави отличен баланс между висока яркост и охлаждане.

5. Чип за крушка на LED фарове

Друг съществен фактор, на който трябва да обърнете внимание при закупуването на LED фарове, е видът на използвания чип. С развитието на светодиодното осветление и високите изисквания на клиентите светодиодният чип е основен компонент на цялата светодиодна крушка за фарове. Много производители се стремят да усъвършенстват и да въвеждат иновации в светодиодните чипове. Изборът на правилния тип LED чипове позволява на крушката да постигне максимална яркост с най-малко количество енергия. Cree, COB, CSP, ZES и ETI FC (флип-чип) са най-често срещаните налични чипове за LED крушки за фарове.

Cree

Като компания от 1987 г. насам, Cree произвежда едни от най-добрите светодиодни осветителни тела на пазара. Въпреки че оригиналната компания Cree вече не съществува, нейните висококачествени светодиодни чипове продължават да съществуват на пазара. Тези чипове са проектирани с малък балон за концентриране на светлината.

Плюсове: Светлинна ефективност, по-ниска температура

Минуси: Причиняват разпръснат светлинен лъч

COB (чип на борда)

COB се отнася до монтирането на гол светодиоден чип в директен контакт с подложка за създаване на светодиодни масиви. LED технологията COB може значително да намали консумацията на енергия на LED масивите, като същевременно поддържа постоянна светлинна мощност. Друго значително предимство на COB чипа е, че неговите устройства имат само една верига и два контакта за целия чип, независимо от броя на диодите.

Плюсове: Висока осветителна мощност, хомогенно осветление

Минуси: Слаба термична устойчивост.

CSP (Chip Scale Package)

CSP се определя като пакет за светодиоди с размер, еквивалентен на светодиоден чип. Въпреки малкия си размер, той може да произвежда светлина с висока производителност. Превъзходното му качество без споени проводникови връзки или нужда от пространство го прави отличен за намаляване на термичното съпротивление и намаляване на възможните точки на повреда.

Плюсове: Микроразмер, средна до висока мощност

ZES

Lumileds Luxeon ZES някога е принадлежал на Philips. Проектиран с проста вътрешна структура, ZES има изключителна последователност на цветовете, яркост, плътност на потока и гъвкавост на дизайна. Чипът ZES има по-ниска степен на дефектност в сравнение с други видове чипове.

Плюсове: малък размер, но висока яркост, добре имитира нажежаемата жичка в халогенните крушки, добро разсейване на топлината.

ETI FC (Flip-chip)

Flip-chip е нова патентована технология. При този тип чипове светодиодният диод се монтира с главата надолу, което съкращава производствения процес и води до по-висока степен на разсейване на топлината. Flip-chip се превръща във все по-популярен избор на LED крушки за фарове.

Плюсове: Високо качество; по-добро топлопреминаване; перфектна картина на светлинния сноп; достъпна цена.

Недостатъци: По-високи изисквания към производствения процес.

IP рейтинг

Степента на защита IP на една крушка определя степента на защита от замърсяване или вода. Колкото по-високо е нивото на IP рейтинга, толкова по водоустойчива е тя. Най-широко разпространените рейтинги за "водоустойчивост" са IP65, IP67 и IP68. Разликата между тях е в степента на защита от проникване на течности, която предлагат.

  • Степен на защита IP65: Осигурява защита срещу ниско налягане, както и срещу кондензация.
  • Степен на защита IP67: Осигурява по-съществена защита срещу проникване на течности и защита срещу временно потапяне.
  • Степен на защита IP68: Възможност за продължително потапяне във вода.

Авто блог

Авто блог

5 ДОКАЗАНИ СЪВЕТА ЗА ИЗБОР НА LED КРУШКИ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

5 доказани съвета за избор на LED крушки за вашия автомобил

1. ЯркостПървото нещо, което трябва да се вземе предвид, е яркостта и разпределението на светлината, произвеждана от крушките. По-ярките крушки означават 1. ЯркостПървото нещо, което трябва да се вземе предвид, е яркостта и разпределението на светлината, произвеждана от крушките. По-ярките крушки означават 2023-06-09T15:20:37+03:00 5 ДОКАЗАНИ СЪВЕТА ЗА ИЗБОР НА LED КРУШКИ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

<p><span size="4" style="font-size: large; font-family: georgia, palatino, serif;"><b>1. Яркост</b></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Първото нещо, което трябва да се вземе предвид, е яркостта и разпределението на светлината, произвеждана от крушките. По-ярките крушки означават по-добра видимост при шофиране през нощта. Това може да е полезно за тези, които имат проблеми с ясното виждане вечер.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">"Лумен" е стандартна мерна единица за яркост. Яркостта на фаровете зависи и от мощността на крушките. Диодът с една мощност е способен да излъчва около 130 лумена. Обикновено колкото по-висока е стойността на лумена, толкова по-ярки са крушките. Колкото по-ярка е крушката на фара, толкова по-висока е нейната цена.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Повечето светодиоди са проектирани да достигат диапазон между 8000 и 13 000 лумена, докато 2000-4000 лумена са най-често срещаният диапазон за типичните фарове на производителите. Би било разумно да се отбележи, че производителите на крушки за фарове обявяват светлинен поток, например 12 000; Всъщност това е комбинираният светлинен поток за двете крушки - което означава, че всяка крушка е 6 000 лумена.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Производителите широко използват общия лумен по време на проектирането на светодиодната крушка и често се измерва с интегрална сфера, след като крушката е направена.</span></p> <p><span size="4" style="font-size: large; font-family: georgia, palatino, serif;"><b>2. Кои са най-добрите модели на светлинни лъчи?</b></span></p> <p><span size="4" style="font-size: large; font-family: georgia, palatino, serif;"><b><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31894/files/image/ezgif-com-webp-to-jpg-1.jpg" /></b></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Моделът на светлинния сноп се отнася до ъгъла и формата на светлината, излъчвана през корпуса на фара. Моделът на светлинния сноп е също толкова важен, колкото и яркостта, и е пряко свързан с безопасността при шофиране. Качествените светодиодни крушки за фарове излъчват отчетлива 45-градусова линия на прекъсване за късите светлини и фокусиране на дългите светлини.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">От друга страна, перфектните модели на светлинния сноп като <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://idauto.bg/product/avtomobilni-led-krushki-45-000lm-komplekt" target="_blank" rel="noopener" title="LED P18 "><strong>(IDAUTO P18 LED Series)</strong></a></span> допринасят за по-широката видимост на водачите при нощно шофиране със своите 45 000lumens .&nbsp;</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">В някои страни с дясно шофиране моделът на светлинния сноп трябва да е по-нисък отляво и по-висок отдясно, и обратно.</span></p> <p><span size="4" style="font-size: large; font-family: georgia, palatino, serif;"><b>3. Коя цветова температура е по-добра за шофиране?</b></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Всяка светлина има цветна температура. Цветовата температура се изразява в единици, наречени "Келвин". Може да се заключи, че по-ниска стойност на Келвин означава, че имате жълта или оранжева светлина, което се нарича по-топла цветова температура. По-висока оценка по Келвин означава, че имате по-бяла и по-синя светлина. Това е по-студена температура.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Обикновено слънчевата светлина се измерва като цветна температура 5800К. Докато тази 6000К е близка до дневната светлина, осигурявайки забележима разлика в яркостта, която показва фантастично представяне при шофиране. Ето защо предлаганите на пазара светодиодни крушки за фарове с цветна температура 5500-6500К са по-добри за нощно шофиране.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">В някои страни обаче дъждовните и мъгливи дни са чести. В този случай наличието на LED крушки за автомобилни фарове, които се представят добре при всички лоши метеорологични условия, е от решаващо значение за безопасността на пътя. Разгледайте най-новите LED крушки за фарове от IDAUTO <span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://idauto.bg/category/avto-osvetlenie" target="_blank" rel="noopener" title="LED Крушки ">&gt;ТУК&lt;</a></strong></span>. </span><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31894/files/image/ezgif-com-webp-to-jpg-2.jpg" width="712" height="343" /></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31894/files/image/ezgif-com-webp-to-jpg-3.jpg" width="454" height="205" /></span></p> <p><span size="4" style="font-size: large; font-family: georgia, palatino, serif;"><b>4. Продължителност на живота на LED крушките на фаровете</b></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Продължителността на живот на светодиодните крушки зависи от системата за отвеждане на топлината в нея. Ако отвеждането на топлината е лошо, всичко останало са празни приказки, като например яркостта. Когато LED фаровете работят, по-голямата част от топлината се генерира от сложната печатна платка в основата на диодите.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Съществуват три вида методи за отвеждане на топлината при светодиодните фарове:</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">1. Топлоотводи от чист алуминий (без вентилатор).</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">2. Вентилаторно охлаждане.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">3. Охлаждане с медна лента.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Качествените светодиодни крушки за фарове са способни да издържат над 50 000 часа. Предпоставката за това е, че те имат надеждно топлоотдаване. По този начин светодиодните крушки за фарове на <span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://idauto.bg/product/led-krushka-za-avtomobil-komplekt" target="_blank" rel="noopener" title="Led P16 Series ">(IDAUTO - LED P16 series)</a></strong></span> са постигнали забележителен успех в този аспект. Светодиодните крушки <span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://idauto.bg/product/led-krushka-za-avtomobil-komplekt" target="_blank" rel="noopener" title="Led P16 Series ">P16</a></strong></span> постигат ефективно отвеждане на топлината, като са оборудвани с технология на двойни медни топлинни тръби, което прави отличен баланс между висока яркост и охлаждане.</span></p> <p><span size="4" style="font-size: large; font-family: georgia, palatino, serif;"><b>5. Чип за крушка на LED фарове</b></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Друг съществен фактор, на който трябва да обърнете внимание при закупуването на LED фарове, е видът на използвания чип. С развитието на светодиодното осветление и високите изисквания на клиентите светодиодният чип е основен компонент на цялата светодиодна крушка за фарове. Много производители се стремят да усъвършенстват и да въвеждат иновации в светодиодните чипове. Изборът на правилния тип LED чипове позволява на крушката да постигне максимална яркост с най-малко количество енергия. <b>Cree</b>, <b>COB</b>, <b>CSP</b>, <b>ZES</b> и <b>ETI FC (флип-чип)</b> са най-често срещаните налични чипове за LED крушки за фарове.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31894/files/image/ezgif-com-webp-to-jpg.jpg" /></span></p> <p><a href="https://idauto.bg/product/avtomobilni-led-krushki-csp-chip-komplekt" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><b>Cree</b></span></a></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Като компания от 1987 г. насам, Cree произвежда едни от най-добрите светодиодни осветителни тела на пазара. Въпреки че оригиналната компания Cree вече не съществува, нейните висококачествени светодиодни чипове продължават да съществуват на пазара. Тези чипове са проектирани с малък балон за концентриране на светлината.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Плюсове: Светлинна ефективност, по-ниска температура</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Минуси: Причиняват разпръснат светлинен лъч</span></p> <p><a href="https://idauto.bg/product/led-krushki-komplekt-h1-h4-h7-h11-hb3-hb4" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><b>COB (чип на борда)</b></span></a></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">COB се отнася до монтирането на гол светодиоден чип в директен контакт с подложка за създаване на светодиодни масиви. LED технологията COB може значително да намали консумацията на енергия на LED масивите, като същевременно поддържа постоянна светлинна мощност. Друго значително предимство на COB чипа е, че неговите устройства имат само една верига и два контакта за целия чип, независимо от броя на диодите.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Плюсове: Висока осветителна мощност, хомогенно осветление</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Минуси: Слаба термична устойчивост.</span></p> <p><a href="https://idauto.bg/product/avtomobilni-led-krushki-32-000lm-komplekt" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><b>CSP (Chip Scale Package)</b></span></a></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">CSP се определя като пакет за светодиоди с размер, еквивалентен на светодиоден чип. Въпреки малкия си размер, той може да произвежда светлина с висока производителност. Превъзходното му качество без споени проводникови връзки или нужда от пространство го прави отличен за намаляване на термичното съпротивление и намаляване на възможните точки на повреда.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Плюсове: Микроразмер, средна до висока мощност</span></p> <p><a href="https://idauto.bg/product/led-krushki-komplekt-h1-h4-h7-s-ventilator" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><b>ZES</b></span></a></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Lumileds Luxeon ZES някога е принадлежал на Philips. Проектиран с проста вътрешна структура, ZES има изключителна последователност на цветовете, яркост, плътност на потока и гъвкавост на дизайна. Чипът ZES има по-ниска степен на дефектност в сравнение с други видове чипове.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Плюсове: малък размер, но висока яркост, добре имитира нажежаемата жичка в халогенните крушки, добро разсейване на топлината.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><b>ETI FC (Flip-chip)</b></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Flip-chip е нова патентована технология. При този тип чипове светодиодният диод се монтира с главата надолу, което съкращава производствения процес и води до по-висока степен на разсейване на топлината. Flip-chip се превръща във все по-популярен избор на LED крушки за фарове.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Плюсове: Високо качество; по-добро топлопреминаване; перфектна картина на светлинния сноп; достъпна цена.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Недостатъци: По-високи изисквания към производствения процес.</span></p> <p><span size="4" style="font-size: large; font-family: georgia, palatino, serif;"><b>IP рейтинг</b></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Степента на защита IP на една крушка определя степента на защита от замърсяване или вода. Колкото по-високо е нивото на IP рейтинга, толкова по водоустойчива е тя. Най-широко разпространените рейтинги за "водоустойчивост" са IP65, IP67 и IP68. Разликата между тях е в степента на защита от проникване на течности, която предлагат.</span></p> <ul> <li><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Степен на защита IP65: Осигурява защита срещу ниско налягане, както и срещу кондензация.</span></li> <li><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Степен на защита IP67: Осигурява по-съществена защита срещу проникване на течности и защита срещу временно потапяне.</span></li> <li><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Степен на защита IP68: Възможност за продължително потапяне във вода.</span></li> </ul>

, ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки